Aasta ehitusinseneri kandidaadiks nomineeriti Porto Franco maa-aluste insenertehniliste lahenduste projekteerija Johannes Pello
30.10.2019

Eesti Ehitusettevõtjate Liidu poolt korraldataval konkursil kandideerib Aasta ehitusinseneriks üheksa inimest, nende seas ka Johannes Pello Porto Franco insenertehniliste lahenduste projekteerimise eest.

Eesti Ehitusinseneride Liit valib juba seitsmendat korda Aasta ehitusinseneri. Konkursiga soovitakse tõsta esile parimaid ehituse valdkonnas töötavaid insenere või teaduspõllu harijaid ning aidata kaasa ehitusinseneri maine tõstmisele.  

Porto Franco ehitatakse Eestis esmakordselt vaid 16 meetri kaugusele merest ja kolme maa-aluse korrusega. Aasta ehitusinseneri nominendiks on esitatud ka volitatud ehitusinsener Johannes Pello, Tallinna Tehnikaülikooli lektor ning Johannes Pello IB OÜ projekteerija, kes projekteeris Porto Franco 13 meetrise sügavuse süvendi, puurvaidest tugiseina, selle ankrute ja hoonekompleksi kandevaiad.

Aasta ehitusinseneri tiitli võitja kuulutatakse välja 27. novembril ehitussektori erialaliitude ning Majandus- ja kommunikatsiooniminsteeriumi korraldataval konverentsil „Ehitus 2020+. Sild Tulevikku.“